DusseldorfWeeze

Strand Alanya

Alanya staat bekend om haar natuurlijk, brede stranden. Er zijn twee hoofdstranden . Dit zijn het ooststrand en het Cleopatra strand. Het ooststrand is veertig kilometer lang en loopt vanaf het schiereiland tot aan de stad Gazipasa. Het Cleopatra strand is genoemd naar de Egyptische koningin. Het verhaal gaat dat zij hier geregeld baadde aan de voet van de klif.
dusseldorf weeze vakantie
Vlucht naar Antalya

Je moet eerst het vliegtuig naar de stad Antalya boeken wanneer je in Alanya je vakantie wil doorbrengen.

Antalya naar Alanya

Vanaf Antalya bereik je Alanya in twee uur. Wanneer je een vakantie hebt geboekt, dan reis je hier vaak naar toe met een transferbus. Ook kan je vanaf de airport een taxi reserveren. Een taxirit kost ongeveer vijftig euro.

Vliegtickets Alanya

Wil je naar Alanya op vakantie? Dan kan je vanaf Airport Weeze vliegen naar Antalya Airport. Vanaf dit vliegveld bereik je de badplaats Alanya binnen twee uur. Alanya is dé vakantiebestemming bij uitstek. Deze plaats beschikt over alle ingrediënten om er een heerlijke vakantie te beleven. Zo is er hier heel veel te doen. Je kunt hier genieten van zon, zee en strand, uitstapjes maken, goed shoppen, lekker eten en uitgaan.

Tips voor in de buurt

Verder is het een aanrader om naar Dimcay te gaan. Dit gebied ligt wat verder in het binnenland en het landschap is er geweldig. Het is hier heerlijk rustig en je komt hier helemaal tot ontspanning. Maak hier een wandeling en bestel daarna een Turkse maaltijd in een van de restaurants. Een andere tip is de Damlataş grot. Deze ligt niet ver van het centrum af en is een populaire bezienswaardigheid. Of ontdek het Turkse achterland en de natuur tijdens een jeepsafari.. Kortom, in Alanya zal je je prima vermaken.

Bezienswaardigheden

Alanya heeft een lange boulevard welke is omgeven door palmbomen. Maak hier een wandeling langs de haven en strijk neer op een van de terrasjes. Verder kan je hier verschillende uitstapjes maken. Breng hier een bezoekje aan de het kasteel van Alanya, welk hoog boven de rest van de stad prijkt. Het uitzicht over de stad en de Middellandse Zee is adembenemend. Vanaf hier kan je verder naar beneden dalen naar de Rode Toren en de scheepswerf.